Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna propozycja na słodkie śniadanie lub deser. Przypadną do gustu zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Świeżo usmażone, oprószone cukrem pudrem skuszą każdego.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1100
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 111
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1100
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 111
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Składniki
Mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą, cukrem i szczyptą soli przesypujemy do miski. Dodajemy jajka, mleko, olej. Wszystko razem mieszamy do momentu powstania jednolitej masy.
Jabłka obieramy i kroimy na małe kawałki. Dodajemy do ciasta. Składniki mieszamy ze sobą.
Na patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oleju. Ciasto nakładamy łyżką na rozgrzaną patelnię. Placuszki z jabłkami smażymy na średnim ogniu z dwóch stron na złoty kolor.
Usmażone placuszki przekładamy na talerz wyścielony ręcznikiem papierowym. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Nakładamy jeszcze ciepłe, przed podaniem oprószamy cukrem pudrem.