Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio coraz częściej goszczą na naszym stole warzywne placuszki w różnych kombinacjach :) Dzisiaj przedstawiam Wam wersję z cukinią i marchewką - są przepyszne - koniecznie zróbcie i dajcie znać w komentarzu, czy i Wam przypadły do gustu :) Możecie zjeść je same - lub tak jak my - z jogurtem greckim, natką pietruszki i prażonymi pestkami dyni <3
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 120
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1054
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 512
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 42
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 120
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1054
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 512
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 42
Składniki
Marchew oraz cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach. Odciskamy nadmiar soku. Mieszamy z jajkami, posiekaną pietruszką, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i mąką. Doprawiamy solą i pieprzem.Mieszamy łyżką do połączenia wszystkich składników.Formujemy w rękach placuszki i smażymy na złoto z obu stron. Gotowe placuszki odsączamy na papierowym ręczniku. Podajemy z dodatkami :).
Smacznego! Więcej przepisów na blogu Moje Kuchenne Rewelacje :)