Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez wyrabiania ciasta, bez pieczenia, znakomite jako dodatek do barszczu albo jako przekąska, idealna na różne imprezy.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 202
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 202
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Składniki
1. Mięso kroimy na mniejsze kawałki, gotujemy. Po zebraniu szumów doprawiamy Vegetą. 2. Pieczarki myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy w osolonej wodzie. 3. Cebule obieramy, kroimy na 4 części. 4. Jedną kajzerkę moczymy w 1/2 szk. mleku, następnie odciskamy. 5. Wszystkie te składniki mielimy maszynką do mielenia mięsa, wbijamy jajko.
6. Masę mięsną doprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Chwilę wyrabiamy mieszając składniki. 7. Bułki kroimy na połowę, z każdej połówki wybieramy cały środek tak żeby powstał nam otwór.
8. Bułki nadziewamy farszem mięsnym, ręką spłaszczamy, tak żeby brzegi bułki się złączyły i nie wypadł nam farsz.
9. Moczymy w mleku, ale tylko sekundę, żeby nie były bardzo mokre. 10. Panierujemy w roztrzepanym jajku oraz w bułce tartej i smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.
11. Gotowe, smacznego.