Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka i pożywna pasta na kanapki. Najlepiej smakuje podana z kromkami chleba opieczonymi w tosterze. Raz spróbujesz i przepadniesz, będziesz przygotowywał ją co najmniej raz w tygodniu.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 196
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 207
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 196
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 207
Składniki
Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w bardzo drobną kostkę.
Awokado umyj, obierz ze skórki i pozbądź się pestki. Przełóż do miski i rozdrobnij za pomocą widelca. Skrop sokiem z cytryny i dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek.
Do pasty z awokado wrzuć pokrojone jajka, dodaj sól, pieprz, odrobinę ostrej mielonej papryki i oliwę. Wszystko dokładnie wymieszaj.