Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 10-01-2019
Kolejne pyszne danie kuchni włoskiej! Delikatny smak łososia i sosu śmietanowego połączony z makaronem pappardelle to prawdziwa uczta! Więcej na www.smacznebodomowe.pl
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 114
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2621
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 159
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 114
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2621
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 159
Składniki
• Makaron gotujemy w osolonej wodzie według zaleceń z opakowania • Połowę cebuli kroimy na drobne kawałki i podsmażymy na maśle aż się zarumieni • Łososia kroimy na plastry, dodajemy do smażonej cebuli i trzymamy kilka minut • Do łososia dolewamy śmietankę, dodajemy kapary oraz pokrojoną natkę pietruszki, całość przyprawiamy
• Ugotowany makaron odcedzamy i dodajemy do przygotowanego wcześniej sosu • Całość trzymamy razem jeszcze kilka minut, dodajemy liście rukoli, mieszamy i podajemy do stołu