Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe chrupiące ogóreczki konserwowe do słoików na zimę.
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1020
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 43
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 103
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 69
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1020
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 43
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 103
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 69
Składniki
Przygotować małe, nie wyrośnięte, twarde i foremne ogóreczki gruntowe i namoczyć w zimnej wodzie przez około 1 godzinę. Następnie umyć i rozłożyć na czystej ściereczce, aby obeschły. Ogóreczki ułożyć w małych słoikach przekładając koprem, chrzanem, obranym czosnkiem i plasterkami marchwi. Do każdego słoika wsypać po 1/2 łyżeczki gorczycy.
Z wody, octu, cukru i przypraw ugotować zalewę. Gorącą zalewą dopełnić słoiczki z korniszonami. Mocno zakręcić. Ogórki konserwowe gotować przez 20 minut w garnku z wodą, licząc czas od momentu zagotowania. Korniszonki zostawić na 5 minut, a następnie wyjąć i odstawić do góry dnem na czystą, kuchenną ściereczkę. Gdy ogórki całkowicie ostygną, przenieść je w ciemne, suche i chłodne miejsce na przechowanie.