Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wilgotne smaczne ciasto dla wielu osób
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 100
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 235
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 87
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3324
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 100
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 235
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 87
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3324
Składniki
oddzielić żółtka od białek.Żółtka utrzeć z połową cukru masłem zapachami,cukrem waniliowym,proszkiem do pieczenia.Dodać mąkę około połowy.Z białek ubić pianę dodając resztę cukru.Połączyć razem dodać resztę mąki skórkę z cytryny.Odstawić w chłodne miejsce.Kombiwar ustawić na 200 stopni nagrzać,wylewać partiami ciasto w ilości około pól litra.Kolejne warstwy zapiekać najpierw 150 stopni gdy zaczynają się rumieńić dajemy 200 stopni do zbrązowienia.