Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy podamy te nuggetsy z dowolnym sosem stają się doskonałą, imprezową przekąską. Na zimno również smakują dobrze. Są szybkie i niewymagające. Smacznego!:)
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 106
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 439
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32602
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 71
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 102
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 106
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 439
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32602
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 71
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 102
Składniki
Filety z kurczaka kroimy na małe, podłużne kawałki. Płatki kukurydziane przekładamy do worka foliowego, kładziemy na płaskiej powierzchni i kruszymy za pomocą wałka.
W misce mieszamy ze sobą jogurt, jajko, paprykę, sos sojowy, sól i pieprz. Filety nadziewamy na patyczki do szaszłyków. Każdy z kawałków moczymy w marynacie a następnie obtaczamy w płatkach. Wykładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez 25-30 minut.