Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka warstwowa jest nie tylko smaczna, ale również pięknie się prezentuje na stole z przekąskami. Możesz przygotować niewielkie, indywidualne porcje dla gości lub podać ją w dużej misie. Jeśli zdecydujesz się na tę drugą opcję, wybierz przeźroczyste naczynie, aby wszystkie warstwy były dobrze widoczne.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 298
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 422
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 348
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 269
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 298
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 422
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 348
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 269
Składniki
Ugotowany ryż rozłóż na dnie miski. Na nim rozłóż warstwę tuńczyka odciśniętego z zalewy oraz bardzo drobno posiekaną cebulę.
Majonez dopraw solą i pieprzem i rozsmaruj jako kolejną warstwę.
Ułóż warstwę kukurydzy.
Ugotowaną marchewkę zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Ułóż jako kolejną warstwę sałatki.
Jajka ugotuj na twardo. Białka oddziel od żółtek. Żółtka zetrzyj jako osobną warstwę, starte białka utworzą osobną warstwę. Wierzch sałatki udekoruj wedle uznania.