Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 19-08-2011
Naleśniki razowe z kolorowym farszem zapieczone pod sosem jogurtowym.
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 2749
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 2722
Polecam bardzo smaczną ,zdrową i szybką sałatkę z warzyw surowych.
Odsłon: 574
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 2749
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 2722
Polecam bardzo smaczną ,zdrową i szybką sałatkę z warzyw surowych.
Odsłon: 574
Składniki
Mąkę, mleko i jedno jajko miksujemy razem.
Marchewkę ścieramy na najdrobniejszych oczkach tarki, cukinię, papryki, cebulę i czosnek siekamy bardzo drobno.
Wszystkie warzywa dusimy na rozgrzanej oliwie, doprawiamy do smaku pieprzem i ulubionymi ziołami. Gotowy farsz odstawiamy na bok.
Na rozgrzanej, lekko natłuszczonej teflonowej patelni smażymy naleśniki z przygotowanego ciasta. (mi wyszły z podanych proporcji 2 sztuki).
Na każdy naleśnik nakładamy porcję farszu i zwijamy go, układamy naleśniki w naczyniu żaroodpornym.
Przygotowujemy sos: jajko wbijamy do jogurtu, mieszamy aż powstanie gładka masa, doprawiamy do smaku ziołami, czosnkiem granulowanym i pieprzem. Polewamy sosem naleśniki.
Naczynie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C. na ok. pół godziny.
Serwujemy posypane posiekaną natką pietruszki.