Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy przepis na szybkie ciasto z brzoskwiniami i śliwkami, cynamonem i orzechową kruszonką. Pycha!
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 153
Polecam.
Odsłon: 816
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 72
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9205
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 153
Polecam.
Odsłon: 816
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 72
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9205
Składniki
Włącz piekarnik i ustaw go na 180 oC. Natłuść lub wyłóż papierem do pieczenia tortownicę o średnicy około 26 cm.
Pokrojone brzoskwinie i śliwki umieść w misce, zasyp mąką i dokładnie wymieszaj. Odstaw.
W celu zrobienia ciasta, w misce miksera umieść jajka i cukier i ubijaj do otrzymania gęstej i jasnej masy. Wmieszaj ekstrakt z wanilii i cynamon, następnie powoli mieszając dodawaj mąkę, aż do otrzymania jednolitego ciasta.
W celu zrobienia kruszonki w miseczce wymieszaj mąkę, brązowy cukier, cynamon i posiekane orzechy włoskie. Dodaj masło i mieszaj do otrzymania charakterystycznych grudek.
Do przygotowanej tortownicy równomiernie wyłóż owoce, a na nieg ciasto. Pomóż sobie łyżką lub szpatułką, by ciasto też dostało się między brzoskwinie, po czym posyp całość kruszonką.
Piecz przez 50 minut lub do suchego patyczka. Ciasto w trakcie pieczenia będzie rosło, więc jeśli środek zrówna się wysokością z brzegami, to ciasto jest już gotowe. Przed wyjęciem ciasta z tortownicy, odstaw do ostygnięcia.