Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karnawałowa przekąska, którą przygotujesz w ekspresowym tempie. Są banalnie proste w przygotowaniu, dlatego z tym przepisem poradzą sobie nawet początkujący kucharze. Z podanego przepisu wychodzi około 20 małych pączusiów.
Polecam.
Odsłon: 144
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 792
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 9
Polecam.
Odsłon: 144
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 792
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 9
Składniki
Olej przelewamy do garnka o dużej średnicy i rozgrzewamy na małym ogniu.
Do miski wbijamy jajka, dodajemy twaróg i cukier. Miksujemy na gładką masę. Następnie przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia i szczyptę soli. Wszystko łączymy za pomocą miksera. Na koniec dodajemy wódkę.
Gotowe ciasto powinno mieć gęstą, kleistą konsystencję. Ciasto najlepiej formować rękami, które uprzednio posmarowaliśmy olejem.
Kulki o średnicy około 3 cm wrzucamy do rozgrzanego garnka z olejem. Smażymy równomiernie z każdej strony.
Usmażone pączki przekładamy na talerz wyścielony ręcznikiem papierowym. Po odsączeniu z nadmiaru tłuszczu oprószamy cukrem pudrem i podajemy. Smacznego!