Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, tani i bardzo łatwy pomysł na deser. Wafel z masą orzechową przygotujesz w niecałe pół godziny. Włoskie orzechy dodane do masy nadają jej wspaniałej tekstury, dzięki czemu masz wrażenie jakbyś jadł jedne z popularnych pralinek.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 92
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 92
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Składniki
Masło przełóż do garnka, wsyp cukier i wlej mleko. Podgrzewaj na małym ogniu do momentu rozpuszczenia się masła i cukru, następnie dodaj kakao i całość wymieszaj. Odstaw z ognia.
Gdy masa lekko przestygnie, partiami wsypuj mleko w proszku, za każdym razem energicznie mieszając. Na samym końcu dodaj drobno posiekane orzechy.
Masę rozsmaruj na waflu, przyłóż drugim i dociśnij rękoma. Ponownie wyłóż masę i przykryj kolejnym waflem. Tak przygotowane wafle zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na około 2 godziny.
Wafel z masą orzechową możesz podzielić na części wielkości batoników lub pokroić na małe kwadratowe kawałki.