Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza marynata do karczku na grilla. Korzystam z tego przepisu co sezon. Mój sekretny składnik to keczup, który nadaje karkówce słodko-ostrego posmaku, do tego odrobina cukru, musztardy oraz mieszanka ulubionych przypraw. Marynatę wystarczy przygotować godzinę przed wrzuceniem mięsa na ruszt.
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 210
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 743
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1789
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Polecam.
Odsłon: 262
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 210
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 743
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1789
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Polecam.
Odsłon: 262
Składniki
Do miski wlewam keczup, dodaje musztardę, cukier, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy. Składniki mieszam.
Plastry karkówki zanurzam w marynacie, obracam plastry karkówki, tak aby z każdej strony były dokładnie pokryte marynatą.
Karczek marynuję przez około godzinę. Po tym czasie mięso jest gotowe do położenia na grilla.