Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezawodny przepis na pyszną marynatę do karkówki. Mięso najlepiej zamarynować dzień wcześniej i wstawić na noc do lodówki. Po takim czasie karkówka cudownie przesiąknie przyprawami. Po upieczeniu na grillu mięso będzie delikatne, soczyste i mocno aromatyczne. Ja do marynaty dodaje zawsze cebulę i czosnek. Świetnie podkręcają smak karkówki.
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 139
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 35
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 139
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 35
Składniki
Do miseczki wlej olej. Cebulę pokrój w piórka i przełóż do miski. Czosnek obierz z łupin, rozgnieć i dodaj do pozostałych składników. Marynatę dopraw słodką i ostrą papryką oraz solą i pieprzem. Całość wymieszaj.
Plastry karkówki obtocz dokładnie w marynacie, przełóż do szczelnego pojemnika i wstaw na noc do lodówki. Na drugi dzień karkówka jest gotowa do pieczenia na grillu.