Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z ulubionych dań mojego męża i zięcia. Ale podaję go obowiązkowo z pęczakiem.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 64
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 210
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 145
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 64
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 210
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 145
Składniki
Grzyby suszone zalać dwoma szklankami zimnej wody i odstawić na 15 minut by namokły. Ugotować. Grzyby wyjąć i pokroić w paski a wodę w której się gotowały - odstawić-będzie nam potrzebna. Łopatkę umyć, pokroić w dowolną kostkę i oprószyć przyprawami. Odstawić do lodówki na pół godziny. Przełożyć do głębokiej patelni i roztopić 2 łyżki smalcu. Zrumienić na nim pokrojoną łopatkę. Dusić pół godziny. Oprószyć zrumienioną mąką . Dodać pokrojone grzyby. Podlewać wodą w której gotowały się grzyby. Dodać listek i ziele. Trzymać na wolnym ogniu godzinę, często mieszając . Doprawić wg własnego smaku ulubionymi przyprawami. Odparować nadmiar płynu. Podałam z kaszą pęczak i surówką ze świeżo ukiszonej kapusty