Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcesz zaskoczyć gości nietypową przekąską na wielkanocnym stole? Koniecznie wypróbuj naszą propozycję na faszerowane jajka krewetkami. Przygotowanie ich jest niezwykle proste, a efekt znakomity.
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 85
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 86
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 85
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 86
Składniki
W garnku zagotuj wodę, dodaj sok z cytryny i krewetki. Doprowadź ponownie do wrzenia i gotuj przez 2-3 minuty. Następnie odcedź, pozostaw do wystygnięcia. Gdy będą zimnie posiekaj na mniejsze kawałki.
Jajka ugotuj na twardo. Obierz i podziel na pół. Do miski przełóż wydrążone żółtka. Dodaj do nich jogurt, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną pietruszkę i przyprawy. Na sam koniec wsyp krewetki i wszystko dokładnie wymieszaj.
Białka faszeruj masą. Każde przyozdób plasterkiem ogórka konserwowego.