Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie eksperymentować w kuchni i wprowadzać drobne modyfikacje do znanych potraw? Jeśli tak, ten przepis powinien przypaść wam do gustu. Kotlety mielone z mięsa drobiowego z chrupiącą panierką i niespodzianką w środku. Po rozkrojeniu z kotlecików wypłynie ciągnący się ser - mozzarella. Do tego ziemniaczki oraz ulubiona surówka i obiad gotowy.
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 304
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 168
Polecam.
Odsłon: 275
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 87
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 304
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 168
Polecam.
Odsłon: 275
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 87
Składniki
Cebulę pokrój w drobną kostkę. Koperek posiekaj. Ser mozzarella zetrzyj na tarce na drobnych oczkach.
Do miski przełóż mięso mielone, wbij jajko, dodaj bułkę tartą, pokrojoną cebulę, koperek oraz przyprawy. Składniki dokładnie wymieszaj.
Weź łyżkę mięsnej masy, rozpłaszcz ją w dłoniach. Na środek połóż łyżeczkę startej mozzarelli. Uformuj kotleta zamykając nadzienie serowe w środku.
Uformowane kotlety obtocz w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej.
Mielone z mozzarellą smaż na klarowanym maśle - z każdej strony na złoty kolor.