Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa jarzynowa Magdy Gessler bazuje na bardzo dużej ilości warzyw i niewielkiej ilości wody. Dzięki temu można prosto wydobyć maksimum smaku z jarzyn, co z kolei przekłada się na uzyskanie pysznej i zdrowej zupy. Nie należy też żałować warzyw. Jeśli chcesz, możesz przepis modyfikować o inne, ulubione warzywa. Świetnie wpasuje się tu kalafior, brokuł, a nawet pomidor.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 89
Polecam.
Odsłon: 706
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 73
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 89
Polecam.
Odsłon: 706
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 73
Składniki
Wszystkie warzywa umyj i obierz. Ziemniaki i marchew pokrój w kostkę o podobnej wielkości. Kapustę poszatkuj. Groszek odcedź. Pozostałe warzywa zostaw lub pokrój i umieść w specjalnym koszyku do gotowania zup. Wszystkie składniki przełóż do dużego garnka i zalej wodą. Powinna nieznacznie przykrywać warzywa.
Do garnka włóż związane pęczki natki i lubczyku. Dodaj liście laurowe. Całość zagotuj i trzymaj pod przykryciem na małym ogniu przez ok 15-20 minut do miękkości warzyw. Wyciągnij zioła, a także pietruszkę, seler i por.
Na patelni rozpuść masło. Dodaj mąkę i cały czas mieszając, podsmaż ją do uzyskania złotego koloru. Zasmażkę przelej do zupy. Całość wymieszaj do wchłonięcia zasmażki. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Zupę jarzynową Magdy Gessler podawaj udekorowaną natką pietruszki.