Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywną sałatkę z mortadeli wykonasz dosłownie w 15 minut. Do jej przygotowania nie potrzebujesz wyszukanych składników. W każdym domu znajdziesz kawałek wędliny, cebulę, a zielone ogórki możesz także zastąpić kiszonymi lub korniszonami. Prosto i smacznie, czyli tak jak lubimy! Sałatka z mortadeli Magdy Gessler to doskonały pomysł na śniadanie, lunch do pracy lub kolację. Podana na chrupiącej bagietce ucieszy oko na imprezowym stole.
Polecam.
Odsłon: 694
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36133
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 199
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 346
Polecam.
Odsłon: 694
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36133
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 199
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 346
Składniki
Obierz cebulę i ogórki, cebulę pokrój w drobną, ogórki w nieco większą kostkę. Posól ogórki i zostaw w miseczce, aż puści sok. Po 10-15 minutach odlej powstały płyn. Pokrój mortadelę w kostkę, a koperek drobno posiekaj. Wszystkie składniki sałatki umieść w misce.
W miseczce zmieszaj majonez, jogurt, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz, Dokładnie połącz i polej sosem sałatkę, wymieszaj wszystkie składniki. Udekoruj koperkiem i włóż do lodówki na 30 minut. Sałatka jest gotowa do jedzenia.