Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna sałatka jarzynowa w lżejszej wersji, bo bez dodatku majonezu. Nie może jej zabraknąć na świątecznym stole podczas spotkań z rodziną i przyjaciółmi.
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 481
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1298
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 58
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 350
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 481
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1298
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 58
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 350
Składniki
Warzywa korzeniowe dokładnie umyj (nie obieraj), przełóż do garnka i zalej wodą. Gotuj pod przykryciem do miękkości przez około 30 minut. Ugotowane warzywa wyjmij z garnka i odstaw do przestudzenia. Następnie obierz je ze skórki i skrój w drobną kostkę.
Jajka ugotuj na twardo: Jajka umieść w rondelku z zimną wodą i postaw na kuchence. Od momentu zagotowania wody zacznij odmierzać 10 minut. Po tym czasie odlej wrzątek i odstaw jajka do przestudzenia. Następnie obierz je ze skorupki i skrój w kostkę.
Groszek odcedź z zalewy. Ogórki wyciągnij ze słoika i skrój w kostkę (przed krojeniem ogórki można obrać ze skórki). Jabłko obierz i zetrzyj na tarce.
Przygotuj sos: połącz ze sobą jogurt naturalny, musztardę i chrzan. Dopraw solą i pieprzem.
Sos przełóż do skrojonych wcześniej warzyw. Połącz wszystkie składniki za pomocą łyżki.
Sałatkę przed podaniem udekoruj natką pietruszki.