Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takim śniadaniem nikt nie pogardzi. Wielkanocne kanapki w formie zabawnych kurczaczków. Przypadną do gustu zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Samo przygotowanie nie powinno przysporzyć Wam trudu. Wystarczy ugotować jajka na twardo i przystroić je z udziałem warzyw i rzeżuchy.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1813
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1813
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Jajka gotujemy na twardo (przez 10 minut w osolonym wrzątku).
Marchewkę obieramy, wycinamy z niej cztery trójkątne dzióbki kurczaka oraz osiem łapek. Z kawałka papryki wycinamy cztery serduszka. Ogórka kroimy na plastry, wycinamy z nich kwiatki.
Kromki chleba smarujemy obficie masłem. Jajka obieramy ze skorupki i kroimy na pół. Połówkę jajka układamy płaską stroną na środku kromki. na dole mocujemy dwie łapki wykonane z marchewki, na środku po prawej stronie umieszczamy serce z papryki. Nad papryką mniej więcej na środku umieszczamy dzióbek z marchewki, a nad nim oczy z nasion chia. Kromkę dekorujemy rzeżuchą i kwiatkami wyciętymi z plastrów świeżego ogórka.
Tak przygotowane kanapki nakładamy na talerze, serwujemy na wielkanocne śniadanie swoim najbliższym.