Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na kończący się sezon sliwkowy... i koniec wakacji.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Składniki
Wszystkie składniki na kruche ciasto zagnieść i włożyć do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować na posmarowanej margaryną foremce poukładać na nim wydrylowane śliwy i posypać kruszonką... swojego przepisu lub mojego który podaję niżej.
Kruszonka: *6 łyżek mąki *5 łyżek cukru *5 łyżek margaryny *kilka kropel olejku waniliowego. Całość wyrobić i posypać kruszonką ciasto.
Ciasto piec w temp. 160-170 st. ok.50 minut