Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcesz zaskoczyć gości nietypową przekąską na wielkanocnym stole? Koniecznie wypróbuj naszą propozycję na faszerowane jajka krewetkami. Przygotowanie ich jest niezwykle proste, a efekt znakomity.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 38
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 56
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 676
Szybka i smaczna
Odsłon: 11240
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 284
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 38
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 56
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 676
Szybka i smaczna
Odsłon: 11240
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 284
Składniki
W garnku zagotuj wodę, dodaj sok z cytryny i krewetki. Doprowadź ponownie do wrzenia i gotuj przez 2-3 minuty. Następnie odcedź, pozostaw do wystygnięcia. Gdy będą zimnie posiekaj na mniejsze kawałki.
Jajka ugotuj na twardo. Obierz i podziel na pół. Do miski przełóż wydrążone żółtka. Dodaj do nich jogurt, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną pietruszkę i przyprawy. Na sam koniec wsyp krewetki i wszystko dokładnie wymieszaj.
Białka faszeruj masą. Każde przyozdób plasterkiem ogórka konserwowego.