Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone kotlety z soczewicy to tania propozycja na przekąskę lub obiad. Można podawać je z sosem czosnkowym lub z lekką sałatką. Świetnie sprawdzą się również jako składnik wegetariańskiego burgera.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Składniki
Soczewicę wsyp do garnka i zalej wodą w proporcji 1:2 (na 100 g soczewicy potrzeba 200 ml wody).
Marchewki i cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę.
Na patelni rozgrzej masło, wrzuć cebulę, marchewki i przeciśnięty przez praskę czosnek, wszystko podsmażaj do momentu, aż cebula się zeszkli.
Ugotowaną soczewicę zmiksuj za pomocą blendera i przełóż do miski. Dodaj pozostałe warzywa, jajko, mąkę i wszystkie przyprawy. Dokładnie ze sobą wymieszaj.
Z masy formuj okrągłe kotleciki i wykładaj na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Piecz w 180 stopniach przez 15 minut.