Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś prostego dania, które jednakże smakuje bardzo dobrze. To kieszonki schabowe faszerowane pieczarkami. Polecam!
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 47
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 345
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 68
Pyszna babeczka do koszyczka jeśli mamy duży lub na świąteczny stół.
Odsłon: 17
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 47
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 345
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 68
Pyszna babeczka do koszyczka jeśli mamy duży lub na świąteczny stół.
Odsłon: 17
Składniki
Kotlety schabowe cienko rozbijamy tak, aby miały równomierny owalny kształt
Cebulę drobniutko siekamy i szklimy na 2 łyżkach oleju. Następnie dodajemy do niej obrane i drobno posiekane pieczarki. Solimy i doprawiamy pieprzem. Smażymy aż do całkowitego odparowania płynu spod pieczarek
Każdy płat schabowego solimy i oprószamy pieprzem, a następnie na jedną połówkę nakładamy 1/4 farszu pieczarkowego zostawiając wolne brzegi
Kotlety składamy na pół, a brzegi przyklepujemy tłuczkiem do mięsa, aby się złączyły
Kotlety obtaczamy w mące, jajku i tartej bułce
Smażymy na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony