Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa zrobiona jest z mięsa kurczaka, parzona.
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 555
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 88
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 157
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 555
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 88
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 157
Składniki
Peklowanie: Kawałki mięsa z ćwiartek kurczaka mieszamy z peklosolą i sosem sojowym. Peklujemy 24 godziny w temperaturze 4-8 stopni Celsjusza.
Rozdrabnianie i wyrabianie farszu: mięso z ćwiartek kurczaka przepuszczamy przez sitko 12 mm skórki przepuszczamy przez sitko 5 mm Po 24 godzinach peklowania rozdrabniamy mięso z ćwiartek kurczaka i skórki. Dodajemy wszystkie przyprawy, dokładnie wyrabiamy i wstawiamy ponownie na 24 godziny do lodówki. Po tym czasie dodajemy jeszcze 100 ml wody i dokładnie wyrabiamy farsz.
Nadziewanie: Farszem napełniamy ścisło osłonkę tworząc baton. Parzenie: Batony parzymy w temperaturze 75 stopni 85 minut.
Studzenie: Po parzeniu studzimy batony powieszone na kiju.
Smacznego!!!