Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na śniadaniową jaglankę na słodko. Kasza jaglana jest cennym źródłem witaminy B i E oraz żelaza. Wykazuje właściwości przeciwzapalne, a przygotowana z dodatkiem odpowiednich przypraw rozgrzeje i pomoże wzmocnić odporność.
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 160
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2669
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 45
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 209
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 618
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 160
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2669
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 45
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 209
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 618
Składniki
Kaszę jaglaną wsyp do garnka i podpraż przez kilka minut. Następnie wlej napój roślinny i wsyp przyprawy. Całość gotuj na wolnym ogniu do momentu, aż kasza wchłonie płyn.
Gotową kaszę jaglaną przełóż do miseczki, polej miodem, posyp orzechami i żurawiną.
Jaglankę na słodko możesz przygotować również z sezonowymi owocami.