Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta kiszona zasmażana to jedna z ulubionych potraw i świetny dodatek do obiadów.
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 254
Polecam.
Odsłon: 740
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36260
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 414
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 254
Polecam.
Odsłon: 740
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36260
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 414
Składniki
Kapustę odsączamy z soku i płuczemy jeżeli jest bardzo kwaśna. Kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do garnka
Zalewamy wodą tak żeby przykryła całą kapustę. Dodajemy sól, liście laurowe, ziele i pieprz. Doprowadzamy do wrzenia a następnie zmniejszamy ogień i gotujemy do miękkości .
Teraz szykujemy zasmażkę. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę na rumiany kolor. Następnie dodajemy mąkę i podsmażamy przez chwilę.
Jak cebula i mąka są już brązowe to przekładamy z garnka trochę kapusty razem z wywarem i mieszamy. Następnie całość przekładamy do kapusty. Sprawdzamy smak i ewentualnie możemy dodać więcej soli i pieprzu. Gotowe… Smacznego