Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kanapeczki imprezowe to przekąska, która nie wymaga wielu składników ani długiego czasu przygotowywania. Sekretem tego dania jest bardzo ograniczona liczba produktów, które muszą być jednak wysokiej jakości. Szynka szwarcwaldzka dodaje nuty słoności i wyrazistości. Oliwki mają bardzo charakterystyczny smak. Pasta jajeczna uzupełnia całość, nadając kanapkom kremowości z odrobiną ziołowości. To świetna propozycja na wszelkiego rodzaju imprezy: uciszą głód, będą świetną przekąską do alkoholu czy napojów bez procentów.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 169
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 169
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Składniki
Przygotuj pastę. Jajka ugotuj na twardo. Obierz je i rozgnieć widelcem na bardzo drobne kawałki.
Przełóż je do miseczki i dodaj bardzo drobno posiekany koperek, majonez i przyprawy. Wymieszaj całość na jednolitą pastę.
Kromki chleba tostowego posmaruj grubą warstwą pasty i złóż ze sobą po dwie, tworząc kanapki.
Kromki podziel w kwadraty o boku ok. 3 cm.
Szynkę szwarcwaldzką i szynkę wędzoną zwiń w rulony. Połóż je na kanapeczkach.
Na szczycie umieść po jednej oliwce, dobrze odsączonej z zalewy. Przebij wszystkie warstwy wykałaczkami.
Kanapeczki imprezowe możesz podawać od razu po przygotowaniu.