Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia gości na naszych stołach przez całą jesień. Można ją przyrządzić na wiele ciekawych sposobów - sprawdzi się jako składnik zup, dań głównych, sałatek, a nawet ciast i deserów. Poniżej przedstawiamy Wam przepis na pieczoną dynię, którą możecie zajadać przykładowo z dipem czosnkowym, podać zamiast surówki do obiadu, lub wykorzystać jako składnik przystawek i potraw.
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 2773
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 2727
Polecam bardzo smaczną ,zdrową i szybką sałatkę z warzyw surowych.
Odsłon: 576
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 2773
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 2727
Polecam bardzo smaczną ,zdrową i szybką sałatkę z warzyw surowych.
Odsłon: 576
Składniki
Dynię myjemy, kroimy na pół. Za pomocą łyżki wydrążamy środek razem z pestkami i włóknami. Dynie kroimy na paski o grubości około 1 cm i przerzucamy do miski.
Do dyni dodajemy oliwę, zioła i przyprawy. Wszystko razem mieszamy, tak aby kawałki dyni były pokryte marynatą z każdej strony.
Blachę z piekarnika wyścielamy papierem do pieczenia. Kawałki dyni wykładamy na blachę. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 40 minut.