Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubicie sos serowy a nie wiecie jak go zrobić, zapraszam :)
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 183
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 419
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 450
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 183
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 419
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 450
Składniki
Masło rozpuścić w rondelku i dodać mąkę. Smażyć przez chwilę (mniej więcej minutę) ciągle mieszają, tak jak robi się zasmażkę.
Wlać do rondelka mleko i dokładnie wymieszać, żeby nie było grudek. Mieszać trzeba cały czas, aż mleko się zagotuje. Następnie gotować na wolniutkim ogniu dopóki około dwie minuty.
Odstawić na bok i dodać utarty ser. Ja starłam mniej więcej szklankę cheddara pomieszanego ze zwykłym żółtym serem. Trzeba mieszać dopóki ser się nie rozpuści, a sos będzie miał gładką masę.
Na koniec doprawić sola i pieprzem i dosypać zieleninę. U mnie to była pokrojona natka pietruszki. Podawać z makaronem. Smacznego!