Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Calzone to pyszne, cieplutkie, duże drożdżowe pierożki !!! Jeśli nie masz pomysłu na obiad lub na kolacje to zapraszam do wypróbowania mojego przepisu !!!
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 810
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 52
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9188
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 810
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 52
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9188
Składniki
Cebulę, umyte pieczarki i paprykę pokroić w kostkę. Następnie wszystko razem udusić zaczynając od zeszklenia cebuli. Na osobnej patelni usmażyć mięso mielone. Na koniec wszystko wrzucić do miski i połączyć dodając starty ser (ewentualnie doprawić do smaku).Odstawić do wystudzenia. Do wysokiej miseczki wlać szklankę ciepłego mleka, dodać pokruszone drożdże, łyżeczkę cukru i wszystko dokładnie wymieszać. Odstawić w ciepłe miejsce.
W międzyczasie do miski wrzucić 3 jaja, dokładnie rozkłócić, dodać roztopioną margarynę i połowę mąki. Dokładnie wymieszać mikserem (mieszadła świderki). Następnie do ciasta dodać łyżeczkę soli, papryki słodkiej i czosnku. Wymieszać. Na koniec dodać drożdże, resztę mąki i mieszać do uzyskania gładkiej i sprężystej masy. Gotowe ciasto podzielić na 2 części, rozwałkować na ok.0,5 cm i przy pomocy talerza (ja użyłam deserowego) wyciąć koła. Na każde koło nakładać farsz i zlepić tak samo jak pierogi. Każdy calzone nasmarować rozkłóconym jajem i układać na blachę wysmarowaną tłuszczem. Piec ok.30-35 min. w rozgrzanym piekarniku do 180°.