Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sznycle z kurczaka w chrupiącej panierce. Idealna propozycja na weekend. Kotlety świeżo usmażone, skropione sokiem z cytryny, podane z frytkami i sosem smakują rewelacyjnie. W bardziej tradycyjnej wersji możemy je zaserwować z młodymi ziemniaczkami i lekką surówką bądź mizerią.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1808
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1808
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
Mięso z kurczaka podziel na kotlety. Rozbij delikatnie tłuczkiem. Oprósz z dwóch stron solą i pieprzem.
Przygotuj 3 głębokie talerze. Do pierwszego wsyp mąkę, do drugiego wbij jajka i roztrzep widelcem, do trzeciego wsyp bułkę tartą.
Kurczaka obtocz w mące, jajku i bułce tartej. Sznycle smaż na dobrze rozgrzanej patelni z olejem na złoty kolor z dwóch stron.
Sznycle z kurczaka podawaj z plastrami cytryny w towarzystwie ziemniaków i surówki.