Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalnie proste w wykonaniu dwuskładnikowe lody śmietankowe. Są one pyszne same w sobie, ale stanowią również świetną bazę dla innych smaków. Mam tylko jedną uwagę, nie przeraźcie się podczas przygotowań, masa lodowa przed zamrożeniem jest strasznie słodka (przynajmniej jak na mój gust ;)), jednak po zamrożeniu są po prostu idealne.
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 41
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 26
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 51
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 111
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 41
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 26
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 51
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 111
Składniki
Wszystkie składniki powinny być dobrze schłodzone. Śmietankę ubijamy tak jak pianę z białek – uważamy, żeby jej nie przebić. Dodajemy mleczko skondensowane i chwilę ucieramy tylko do momentu, aż wszystko ładnie się połączy.
Tak przygotowaną masę, przelewamy do maszynki do lodów i postępujemy zgodnie z jej instrukcją. Zamrożoną masę przekładamy do pojemnika i wkładamy do zamrażarki. Jeśli nie mamy maszynki to masę przekładamy do pojemnika, który następnie wkładamy do zamrażarki, najlepiej na całą noc. Co jakiś czas, zwłaszcza na początku dobrze jest je przemieszać. Smacznego ;)