Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W twoim domu nie może zabraknąć parówek na śniadanie? Możesz przygotować z nich także obiad lub kolację na ciepło. Wystarczy przygotować farsz, zawinąć go w tortillę, zalać sosem pomidorowym i na kilka chwil umieścić całość w piekarniku.
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 582
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 924
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 249
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 582
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 924
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 249
Składniki
Przygotuj farsz z parówkami. Z każdej z nich usuń otoczkę, a następnie pokrój w plasterki. Cebulę umyj, obierz, a następnie posiekaj drobno. To samo zrób z czosnkiem. Umytą i osuszoną paprykę czerwoną pokrój, usuwając gniazdo nasienne.
Na głębokiej patelni albo w garnku rozgrzej tłuszcz. Zeszklij cebulę i czosnek, a następnie dodaj parówki. Dopraw papryką słodką, natką pietruszki, solą i pieprzem. Podsmażaj kilka minut, od czasu do czasu mieszając. Dodaj zawartość puszki pomidorów i zagotuj. Pod koniec smażenia dodaj koncentrat, zamieszaj.
Teraz przygotuj sos. Paprykę umyj, osusz, pozbądź się gniazda nasiennego. Podsmaż ją w małym garnku. Dodaj passatę pomidorową, koncentrat, bazylię, sól i pieprz. Zagotuj.
Każdy placek tortilli połóż na blacie, nałóż farsz, zostawiając około 1-2 centymetry od krawędzi. Zawiń i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Zalej sosem pomidorowym, posyp parmezanem. Włóż do piekarnika i piecz przez około 15 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza.