Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warzywne leczo,pożywne i zdrowe.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 585
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 842
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 585
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 842
Składniki
Cukinię i paprykę pokroić w kostkę.
Pomidory sparzyć,obrać i pokroić w plastry.
Marchew obrać i pokroić w plastry.
Warzywa wrzucić do garnka o grubym dnie,dolać odrobinę wody oraz oliwy i dusić pod przykryciem na małym ogniu.
Cebulę i czosnek pokroić w plasterki i zeszklić na oliwie. Zeszkloną cebulę i czosnek dodać do garnka,wymieszać całość i kontynuować duszenie warzyw,aż marchewka zmięknie (około 30 minut). Dodać sól,pieprz,paprykę oraz zioła wedle uznania.