Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na obiad!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 44
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 370
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 90
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 44
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 370
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 90
Składniki
Przyprawiamy mięso przyprawą do kurczaka i odkładamy do lodówki. Teraz robimy marynatę łącząc śmietany, czosnek i lubczyk (lub pietruszka). Może być świeży lub suszony. Trzeba porządnie całość wymieszać, Teraz mięso namaczamy w marynacie i odkładamy do pojemnika żaroodpornego. Całość posypujemy serem żółtym ( w moim przypadku kupiłem starty ser, Jak mamy w kawałku to trzeba zedrzeć na tarce). Na koniec na ścianki i na środek dajemy cienkie kawałki masła. Teraz podgrzewamy nasz piekarnik do temp. 190 stopni. Po podgrzaniu wkładamy pojemnik i pieczemy ok 50 min. Po tym czasie nasze danie już jest gotowe. Zapraszam do obejrzenia filmu. Link z przygotowań poniżej. Smacznego!!!!