Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez wyrabiania ciasta, bez pieczenia, znakomite jako dodatek do barszczu albo jako przekąska, idealna na różne imprezy.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 80
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 71
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 80
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 71
Składniki
1. Mięso kroimy na mniejsze kawałki, gotujemy. Po zebraniu szumów doprawiamy Vegetą. 2. Pieczarki myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy w osolonej wodzie. 3. Cebule obieramy, kroimy na 4 części. 4. Jedną kajzerkę moczymy w 1/2 szk. mleku, następnie odciskamy. 5. Wszystkie te składniki mielimy maszynką do mielenia mięsa, wbijamy jajko.
6. Masę mięsną doprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Chwilę wyrabiamy mieszając składniki. 7. Bułki kroimy na połowę, z każdej połówki wybieramy cały środek tak żeby powstał nam otwór.
8. Bułki nadziewamy farszem mięsnym, ręką spłaszczamy, tak żeby brzegi bułki się złączyły i nie wypadł nam farsz.
9. Moczymy w mleku, ale tylko sekundę, żeby nie były bardzo mokre. 10. Panierujemy w roztrzepanym jajku oraz w bułce tartej i smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.
11. Gotowe, smacznego.