Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Motto jakie mi przyświeca na codzień jeśli chodzi o gotowanie, to "Jak tu zrobić(obiad) żeby się nie narobić", Zamarynuj-wrzuć do piekarnika - wyjmij pyszne jedzonko.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 204
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 204
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Składniki
Ziemniaki i selera pokroić w kostkę ok 2 cm a marchewkę s słupki i ułożyć w brytfance wysmarowanej oliwą, posypać szczyptą tymianku. Na ziemniaki położyć kurczaka posypanego przyprawą (można użyć jaką kto lubi np kurczak złocisty).
Po ok 45 pieczenia dodać cukinię pokrojoną w półtalarki o grubości ok 1 -1,5 cm, paprykę oraz pieczarki pokrojone w dość grube kawałki i czerwoną cebulę pokrojoną w ósemki. Wszystko razem piec jeszcze ok 30 minut.
10 minut przed końcem pieczenia dodać pomidorki koktajlowe. po upieczeniu odczekać 10 minut przed wyjęciem z piekarnika. Dodatkowo do warzyw i mięsa można zrobić sos Tzatziki.