Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny przepis na przepyszne kotlety mielone. Cudownie smakują podawane z gotowanymi ziemniakami oraz z surówką. Kluczem do sukcesu jest użycie dobrej jakości mięsa.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35886
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 144
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 258
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 295
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35886
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 144
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 258
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 295
Składniki
Bułkę wkładamy do miseczki, zalewamy mlekiem i czekamy, aż zmięknie.
Cebulę obieramy, kroimy w bardzo drobną kostkę.
Do miski przekładamy mięso mielone, dodajemy jajko, pokrojoną cebulę w drobną kostkę (można ją wcześniej podsmażyć), bułkę odsączoną z mleka. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Dłonie zwilżamy wodą i wyrabiamy składniki. Następnie formujemy równej wielkości kotlety. Na patelni rozgrzewamy smalec. Kotlety smażymy na wolnym ogniu z obydwu stron na złoty kolor. Z podanego przepisu powinno wyjść około 8 kotletów średniej wielkości.
Kotlety mielone podajemy z gotowanymi ziemniakami i surówką. Smacznego!