Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z czego zrobić koktajl, gdy brak jeszcze świeżych owoców sezonowych? Ja najczęściej wybieram banany i mango. Do koktajlu dodaję dwa rodzaje jogurtów. Pyszny, słodki, uwielbiany przez dzieci i dorosłych. Koktajl z mango i bananów można podać jako deser czy też drugie śniadanie. Ja często dogotowuję do niego ryż na mleku ( zwykłym bądź roślinnym ) i podaję właśnie na drugie śniadanie albo na deser ryż zalany na talerzu tym gęstym pysznym koktajlem. Danie sycące, proste, a niezwykle smaczne. Teraz jest dobry sezon na koktajl z mango i bananów, bo owoców sezonowych jeszcze nie ma, więc wykorzystajmy owoce egzotyczne, aby cieszyć się tym niepowtarzalnym smakiem mango połączonego z bananem. Mango uchodzi za najsmaczniejszy owoc świata. Czy jest najsmaczniejsze, trudno to ocenić przy takiej ilości owoców, ale na pewno jest to owoc bardzo smaczny i przede wszystkim ma też wiele właściwości prozdrowotnych.
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4807
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 943
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 230
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4807
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 943
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 230
Składniki
Mango obieramy ze skórki i miąższ oddzielamy od pestki. Wrzucamy do dzbanka blendera
Banany obieramy ze skórki i kroimy je w kawałki. Dodajemy do mango
Do dzbanka dodajemy oba rodzaje jogurtów i dokładnie miksujemy