Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Stanowią świetną alternatywę dla placków ziemniaczanych. Sprawdzą się u osób dbających o linię.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 56
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 89
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 45
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 56
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 89
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 45
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Składniki
Cukinie dokładnie myjemy, kroimy wzdłuż na cztery części. Usuwamy gniazda nasienne. Ścieramy na grubych oczkach. Dodajemy płaską łyżeczkę soli. Mieszamy i odstawiamy na bok na około 30-40 minut. Po tym czasie odlewamy nadmiar wody.
Do odsączonej cukinii dodajemy mąkę, jajka, posiekaną natkę pietruszki oraz przyprawy. Wszystko razem mieszamy.
Na patelni o nieprzywierającej powłoce rozgrzewamy kilka kropel oliwy. Dietetyczne placki z cukinii smażymy na średnim ogniu z obydwu stron na zloty kolor.