Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta niesamowita sałatka o bogatym smaku z pewnością zrobi furorę nawet na przyjęciu. Możesz ją jednak zrobić bez okazji i cieszyć się pyszną sałatką na drugie śniadanie. Połączenie niecodziennych składników spotyka się na jednym talerzu przy akompaniamencie majonezowego sosu. Jest przyjemna słodycz i soczystość ananasów z puszki i ziaren kukurydzy, wyraźna słoność oliwek i oczywiście przyjemny smak szynki! Wypróbuj koniecznie!
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 211
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 750
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1797
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 231
Polecam.
Odsłon: 267
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 211
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 750
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1797
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 231
Polecam.
Odsłon: 267
Składniki
Odsącz ananasa, oliwki i kukurydzę na sicie. Następnie pokrój owoc w drobną kostkę, a oliwki w plasterki lub ćwiartki. Umyj i osusz pietruszkę następnie drobno przesiekaj. Szynkę pokrój w kostkę, po czym wrzuć do dużej miski. Dodaj odsączone kawałki ananasa i oliwek oraz kukurydzę. Dołóż posiekaną natkę.
W szklance pomieszaj majonez ze śmietaną lub jogurtem i energicznie ubij widelcem na gładki dressing. Polej sosem sałatkę i dokładnie wymieszaj. Obficie posyp świeżo zmielonym czarnym pieprzem i wymieszaj jeszcze raz. Spróbuj, a w razie potrzeby dodaj też sól. Sałatkę wstaw do lodówki na 20 minut i podawaj schłodzoną. Najlepiej z kromką świeżego pieczywa. Sałatka najlepiej smakuje w dniu wykonania, ale przechowywana w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku może spędzić tam dwa dni.