Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te łatwe ciastka z masłem orzechowym składają się z prostych składników. Robi się je szybko i smakują wyśmienicie. To też świetny sposób na to, by włączyć dzieci w prace kuchenne. Nie ma nic lepszego niż ciastko z masłem orzechowym, które zaspokoi apetyt na słodycze i poprawi humor! Pokochacie te ciasteczka za chrupkość i delikatne, rozpływające się w ustach wnętrze.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 313
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 84
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5090
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32685
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 355
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 256
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 313
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 84
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5090
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32685
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 355
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 256
Składniki
Wymieszaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i odstaw. Mikserem utrzyj masło z cukrem na jednolitą masę. Następnie dodaj masło orzechowe i zmiksuj do połączenia składników. Możesz dodać szczyptę soli, jeśli masło jej nie zawiera. Do masy wbij jajko oraz dodaj ekstrakt waniliowy, a następnie po łyżce mączną mieszankę. Ciasto powinno wyjść gęste i jednorodne.
Z ciasta uformuj ok. 2 cm kulki i ułóż na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Spłaszcz ciastka i widelcem wykonaj odbicia na krzyż. Wstaw do pieca nagrzanego do 180°C i piecz około 15 minut. Zaraz po wyjęciu z piekarnika będą bardzo miękkie, więc pozwól im chwilę ostygnąć. Po wystygnięciu nabiorą właściwej chrupkości na zewnątrz, ale środek nadal będzie miękki.