Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzący z Książki z Przepisami Programu Edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo"
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 240
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 22
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13211
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 240
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 22
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13211
Składniki
Połącz wszystkie składniki ciastek w jednolitą masę, następnie zwiń ciasto przy użyciu folii spożywczej w walec o średnicy 6 cm, schowaj do lodówki na 30 minut. Zdejmij folię i pokrój walec na ciastka tej samej grubości i układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 13-15 minut, aż się zarumienią.
Brzoskwinię pokrój na małe kawałki.
Pokrusz ciasteczko do jogurtu, dodaj pokrojoną brzoskwinię i suszone morele. Posyp po wierzchu rodzynkami i płatkami migdałów.