Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dietetyczna pierś z indyka z warzywami i ryżem po chińsku jedno z moich ulubionych potraw. Pysznie zdrowo i dietetycznie.
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4827
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 951
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 235
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4827
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 951
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 235
Składniki
Pierś z indyka kroimy w paseczki 2cmx3cm, paprykę kroimy na mniejsze kawałki, cukinie i cebulę w pół krążki. Ryż gotujemy al. dente wg przepisu na opakowaniu Na patelnię wlewamy około 2 łyżki oleju. Na rozgrzanym oleju smażymy pierś z indyka, cebulę, pod koniec smażenia dodajemy paprykę, cukinie i cieciorkę. Potrawę posypujemy przyprawą chińską i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość smażymy do miękkości. Pierś z indyka podajemy z ryżem brązowym.