Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny,ekspresowy deser,mój ulubiony;)
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1738
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 103
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 58
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1738
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 103
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 58
Składniki
Banany i kiwi obieramy ze skórki.1,5 banana kroimy na kawałki i dokładnie rozdrabniamy blenderem.To samo robimy z 2,5 kiwi.Nie mieszamy ze sobą owoców.
Pozostałe części owoców kroimy w drobną kostkę i dodajemy do tych rozdrobnionych.Jogurt grecki energicznie mieszamy,aby miał jednolitą konsystencję.
Do szklaneczek wlewamy warstwowo(łyżeczką) jogurt grecki,odrobinę płatków migdałowych,banana,ponownie jogurt grecki,kiwi,odrobinę płatków migdałowych i pozostały jogurt grecki.
Śmietanę miksujemy z odrobiną cukru.Ubitą śmietaną dekorujemy górę deseru.Udekorować świeżymi owocami albo posypać startą czekoladą.Podawać od razu albo lekko schłodzone. Z tych składników wychodzi 3 pucharki.