Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, pożywna, gęsta i bardzo rozgrzewająca zupa meksykańska z piersią kurczaka. Zamiana mięsa mielonego na chudą pierś z kurczaka sprawia, że danie jest mniej kaloryczne i zdrowsze. Świetnie więc sprawdzi się jako pełnowartościowy posiłek dla osób będących na diecie. Ta zupa to także idealne danie na zimowe chłody.
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4802
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 942
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 230
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4802
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 942
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 230
Składniki
Pierś pokroić w kostkę. Cebulę i paprykę pokroić w drobniejszą kostkę. Czosnek posiekać. W garnku na oliwie zeszklić cebulę, dodać czosnek i krótko podsmażyć. Dodać pierś i chwilę podsmażyć. Dodać paprykę, zalać bulionem i passatą. Dodać koncentrat. Gotować na wolnym ogniu, aż papryka nieco zmięknie. Dodać odsączoną z zalewy fasolę i kukurydzę oraz przyprawy. Gotować kilka minut. Zupę podawać z cząstkami limonki i posiekaną pietruszką.