Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 07-02-2010
Wspaniałe połączenie kurczaka z masłem orzechowym i imbirem to istna eksplozja smaku!
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 159
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 31
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 42
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 159
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 31
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 42
Składniki
Do dużej miski wsypać składniki: masło orzechowe, sos sojowy, cukier oraz oliwę- wszystko razem dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć kurczaka wraz z posiekanym czosnkiem i imbirem na złoty kolor. Gdy kurczak się już podsmaży dodać wcześniej połączone składniki i dokładnie wszystko razem wymieszać, dodać szklankę wody i przykryć na 5 min ( kurczak stanie się wtedy bardziej soczysty) w między czasie dodać sól oraz pieprz do smaku, wg upodobań. Kurczaka podawać z ryżem posypanego pietruszką. SMACZNEGO życzę:)